Ostatnio bardzo dużo oglądam programów kulinarnych. W jednym z odcinków bohaterzy odwiedzali Japońskie restauracje i małe uliczne straganiki z jedzeniem. To co zwróciło najbardziej moją uwagę, to niecodzienna (jak dla mnie) kanapka… Kanapka z ryżu. Postanowiłem troszkę na ten temat poczytać i zabrać się za eksperymenty w kuchni. Okazało się, że ONIGIRAZU, bo tak właśnie nazywa się to danie, jest prawdziwym HICIOREM!
W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jeden z moich ulubionych sposobów „nadziania” kanapki. Oczywiście możecie do niej włożyć cokolwiek tylko chcecie i w ten sposób nadać jej dowolnego smaku. Innymi słowy, ogranicza Was jedynie wyobraźnia! Najważniejsze jest jedno… dobrze ugotowany i doprawiony ryż. Nie wiesz jak to zrobić? Zobacz konie…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …