Niektórym brukselka kojarzy się z okropnym warzywem z dzieciństwa, do którego jedzenia zmusza się dzieci. Dla mnie jest to raczej fikuśna, mała kapusta, z którą można poszaleć w kuchni i stworzyć coś fajnego. Dzisiaj przygotowałem połączenie brukselki ze smakami orientu. Brukselka po tajsku, bo o niej mowa, to świetny dodatek do obiadu, jak i posiłek sam w sobie. Pełna smaku, delikatnie pikantna… po prostu pyszna.
Do przygotowania tego przepisu polecam użycie świeżej brukselki, ponieważ ta mrożona zrobi się paćkowata i… no ogólnie nie fajna.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …