
Legendarny orzechowiec – wegański deser świąteczny z chrupiącymi orzechami włoskimi i aromatyczną melasą. Przygotowanie zajmuje 70 minut, a każda porcja dostarcza imponujące 148g białka dzięki mące sojowej. Orzechy włoskie bogate w kwasy omega-3 wspierają pracę mózgu. Idealny na bożonarodzeniowy stół lub jako wyjątkowy prezent. Podawaj z kubkiem herbaty owocowej lub kawą, aby wydobyć głębię waniliowych nut. Ten przepis to rodzinna tajemnica, która podbije każde święta!
40 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Wieniec cynamonowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
3374
J
Jadlonomia.com