Owoce pod korzenną kruszonką.

50 min
2 porcje
658 kcal
Owoce pod korzenną kruszonką.
Owoce pod korzenną kruszonką – wegański i bezglutenowy comfort food z jabłkami, malinami i aromatycznymi przyprawami. Kluczowe składniki to płatki owsiane, orzechy i cynamon, które tworzą chrupiącą kruszonkę. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut (pieczenie 30 minut), a porcja dostarcza 658 kcal. Bogactwo błonnika z owoców i płatków wspiera trawienie. Idealne na rozgrzewający deser lub weekendowe śniadanie. Podawaj na ciepło z gałką wegańskich lodów lub jogurtem kokosowym dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
🌱 Wegańska

Wegańskie gofry idealne

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
🌱 Wegańska

Owoce pod owsianką kruszonką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
🌱 Wegańska

Wegańskie pancakes doskonałe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
20
129
J
Jadlonomia.com