
Owoce pod owsianą kruszonką – wegański deser bezglutenowy z sezonowymi owocami i chrupiącą owsianą posypką. Kluczowe składniki to jagody, morele i migdały, które tworzą idealną równowagę słodyczy i chrupkości. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja dostarcza 11,5g białka i mnóstwo energii (533 kcal). Bogactwo błonnika z płatków owsianych wspiera trawienie. Idealny na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj na ciepło z dodatkiem mleczka kokosowego dla podkreślenia smaku.
45 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com