Owoce zapiekane pod kruszonką to jeden z tych deserów, których przygotowanie nie wymaga ani wielkich umiejętności, ani specjalnych sprzętów. To deser dla wszystkich kuchennych leni i niecierpliwców; a także dla tych, którzy mają dwie lewe ręce i tych, którzy wciąż się spieszą. Co tu dużo mówić, to po prostu genialny deser dla wszystkich i pisałam o tym już tutaj. Dlatego tym razem chciałabym przejechać palcem po mapie żeby przyjrzeć się różnym rodzajom tej genialnie prostej słodkości.
Zacznijmy od wersji brytyjskiej, która jako najstarsza często uchodzi za pierwowzór wszystkich kolejnych przepisów. W Wielkiej Brytanii crumble, bo tak mówi się tam o gorących owocach pod kruszonką, zyskało popularność podczas II wojny światowej, ze względu na małą ilość składników potrzebnych do je…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...