Owoce pod owsianką kruszonką

80 min
6 porcji
533 kcal
Owoce pod owsianką kruszonką
Owoce pod owsianą kruszonką – wegański deser bezglutenowy z sezonowymi owocami i chrupiącą owsianą posypką. Kluczowe składniki to jagody, morele i migdały, które tworzą idealną równowagę słodyczy i chrupkości. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja dostarcza 11,5g białka i mnóstwo energii (533 kcal). Bogactwo błonnika z płatków owsianych wspiera trawienie. Idealny na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj na ciepło z dodatkiem mleczka kokosowego dla podkreślenia smaku.
🌅 Śniadania 🍰 Desery 🌾 Bezglutenowe 🧊 Można zamrozić
45 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
🌱 Wegańska

Bananowe placuszki z rabarbarem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
🌱 Wegańska

Naleśniki z karobowym musem i malinami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
🌱 Wegańska

Racuchy z malinami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
123
J
Jadlonomia.com