
Owoce pod owsianą kruszonką to wegański i bezglutenowy deser łączący słodycz jagód, porzeczek i moreli z chrupiącą warstwą płatków owsianych i migdałów. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a każda porcja dostarcza 11,5g białka i 535 kcal. Bogactwo błonnika z płatków owsianych wspiera trawienie, a owoce dostarczają witamin. Idealne na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj na ciepło z odrobiną kokosowego mleczka dla dodatkowej kremowości.
45 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
129
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2531
J
Jadlonomia.com