Ostatnio na Instagramie wielki apetyt rozbudziło zdjęcie przedstawiające moją poranną owsiankę. A wiecie, że ze mną jak z dzieckiem – skoro tyle osób poprosiło o owsiankowe przepisy, to mam dla was pierwszy z nich.
Dobrą owsiankę można przygotować na tysiąc sposobów – wystarczy sięgnąć po mleko owsiane, migdałowe lub sojowe; dodać ulubionych orzechów lub bakalii; doprawić cynamonem lub wodą różaną; a na koniec jeszcze zwieńczyć kleksem konfitury, dżemu lub syropu. Ja najczęściej sięgam po to, co znajdę na dnie kuchennych szafek i każdego ranka wymyślam zupełnie nowe połączenia smaków – czasem są to owsianki sentymentalne, czasem sezonowe, a czasem pełne aromatów przywiezionych z ostatnich podróży. Jedyną rzeczą jakiej nie zmieniam w trakcie porannych eksperymentów są owsiankowe p…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Płatki jęczmienne na śniadanie z jabłkami i śliwkami
Płatki jęczmienne na śniadanie to świetna odskocznia od popularnych płatków owsianych. W towarzystwie jabłek i śliwek smakują znakomicie.
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.