
Owsianka z karmelizowanym bananem – sycące, wegańskie śniadanie bez glutenu, bogate w błonnik i białko (22g/porcję). Kluczowe składniki to płatki owsiane, mleko roślinne i karmelizowany banan z tahini. Gotowa w zaledwie 20 minut, idealna dla zabieganych. Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera pracę jelit. Perfekcyjna na pożywne śniadanie lub zdrową kolację. Podawaj z dodatkiem wiórków kokosowych i odrobiną syropu klonowego dla idealnej słodyczy.
15 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl chałwowy
Robi się szybko, jest pożywny i przede wszystkim słodki, a osłodzenie życia w tak brzydki dzień to nie tyle co …
5 min
2
387
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com