Sporo było ostatnio dań głównych, past do chleba, przekąsek i przetworów, a pod każdym z tych postów pojawiały się komentarze z prośbami o coś słodkiego. Zatem oto i jest słodka, kremowa owsianka z masłem orzechowo – kokosowym i pieczonymi brzoskwiniami.
Masła orzechowe są jednym z najlepszych dodatków do wegańskich owsianek, ponieważ dodają im aksamitnej, kremowej konsystencji; słodkiego, orzechowego posmaku oraz sprawiają, że nawet owsianka ugotowana na wodzie syci na bardzo długo. W zimie najczęściej sięgam po masło fistaszkowe, sporą szczyptę cynamonu oraz suszone owoce, ale teraz kiedy na straganach można znaleźć dojrzałe śliwki i brzoskwinie dodaję czubatą łyżkę delikatniejszego masła migdałowego, nerkowcowego albo słodkiego masła orzechowo – kokosowego, ponieważ subtelnie …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka z kiwi
Owsianka z kiwi to moja śniadaniowa wariacja, jak również moja ulubienica. Co więcej dodatek orzechów daje jej chrupkości. Lubię owsianki …
koktajl z burakiem i batatem
Przepyszny koktajl z burakiem i batatem z mleczkiem kokosowym i pomarańczą. Idealny na szybkie śniadanie.
Jaglany koktajl z nektarynkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Owsianka nocna – szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie
Zdarza Ci się rano biegać po domu, starając się w biegu przygotować coś na szybkie śniadanie? A może zdarza Ci …