
Pyszna owsianka z masłem orzechowym – wegańskie śniadanie pełne energii, gotowe w zaledwie 15 minut! Wyróżniają ją płatki owsiane, kremowe masło orzechowe i słodka konfitura truskawkowa. Bogata w błonnik (8g na porcję) i białko roślinne, doskonale wspiera pracę jelit i zapewnia sytość na długo. Idealna na szybkie, pożywne śniadanie w stylu comfort food. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i prażonych orzechów dla chrupiącej tekstury.
5 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska owsianka z jabłkami, syropem klonowym i korzennymi przyprawami
Jeśli znajdziesz rano 15minut na przyrządzenie śniadania, to znaczy, że możesz przygotować dla siebie i swoich bliskich takie spotkanie przy …
25 min
2
454
E
Easyvege.pl
Komosanka
Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? …
20 min
2
468
B
Blendman.pl
Amarantusowa „paciaja” na słodko
Amarantusowa "paciaja" jest daniem trudnym do nazwania, ale banalnie prostym do zrobienia. Jak dla mnie silna konkurentka dla jaglanki.
20 min
1
763
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com