
Już jutro święto wszystkich zwyroli. Na blogu od lat wisi pączkowy poradnik, do którego Was serdecznie zapraszam. Dowiecie się z niego jak zrobić pączki ponętnie krągłe, nieśmiało rumiane, z delikatną obwódką i bogatym wnętrzem.
Dobry pączek nie może pachnieć frytakmi, jego zapach powinien być naturalny, drożdżowy i sprawiać, że czujemy się jak w domu. Po przekrojeniu ukazuje nam mnóstwo nadzienia и porowatą strukturę. A każdy kęs przenosi do pączkowego raju.
W tym roku, oprócz ulubionych pączków z różą i rumuńskich Papanasi szykuję nadzienie z kremem pistacjowym, matchą i białą czekoladą
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bananowe churrosy z kokosową czekoladą
Już jutro święto wszystkich zwyroli – Tłusty Czwartek!Jeśli brakuje Wam odwagi lub nie macie czasu by zmierzyć się z przepisem …
Czekoladowe ciasto cukiniowe z mascarpone i owocami
Lato to nie tylko czas wielobarwnych owoców, ale także sezon na kabaczki. Cukinię można dostać w markecie przez cały rok, …
Bananowa galette ze śliwkami i aronią
Jeśli coś się robi w nieskończoność, to nawet jak się to uwielbia można się tym trochę znudzić. Zawsze lubiłam robić …
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …