Jesień, jesień… Ach to już jesień… W sklepach pojawia się ogromna ilość różnego rodzaju dyń, z których można ukręcić nie jeden smakowity posiłek. Tym razem postawiłem na danie główne, którym jest panierowana dynia, podana z sosem cebulowym i brukselką. To połączenie smaków i struktur jest niesamowite!
Delikatna i mięsista dynia opatulona chrupiącą panierką, oblana kremowym, ale jednocześnie wyrazistym sosem. Podana na kaszy jaglanej ze świeżą i jędrną brukselką oraz uprażonymi pestkami dyni i posiekaną zieloną pietruszką… Z każdym napisanym słowem robię się coraz bardziej głodny i chętny do pochłonięcia kolejnej porcji…
Masz zapas dyni i zastanawiasz się co możesz z niej jeszcze zrobić? Na blogu pojawiło się już kilka przepisów z dynią, a najpopularniejszym…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z dynią piżmową, wegańskie
Pierogi z dynią czyli przywitanie sezonu dyniowego. Do przygotowania tego dania użyłam dyni piżmowej, której nie musicie obierać. Nie wiem …
Sos dyniowy kremowy (wegański)
Sos dyniowy jest kremowy i delikatny w smaku oraz bardzo prosty w przygotowaniu. Świetnie pasują do niego aromatyczne przyprawy takie …
Pieczona dynia hokkaido (wegańskie, keto, low carb)
Pieczona dynia hokkaido to szybka i aromatyczna przekąska lub baza pod wiele przepisów, takich jak zupy, pierogi, sosy i wiele …
Rozgrzewająca zupa z dynią, soczewicą i mlekiem kokosowym
Rozgrzewająca zupa z dyni z soczewicą i mlekiem kokosowym. Pożywna, pyszna zupa.