
Wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich zwyroli. Oto propozycja dla tych, którym marzą się domowe pączki, ale obawiają się ciasta drożdżowego.
Oto Papanasi, którymi zajadałam się w Rumunii. Twarogowe krągłości z charakterystycznym zdobieniem na wzgórzu, delikatnie maźnięte kwaśną śmietaną i muśnięte konfiturą jagodową. Robi się je podobnie jak serowe oponki i nie trzeba czekać na wyrastanie. Bedą Państwo zadowoleni!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gniazdka – pieczone pączki hiszpańskie
Ptaszki ćwierkają, że czas na kolejny przepis w ramach hiszpańskiej serii.Ptaki po to maja skrzydła, aby latać – kluczem jest …
Marchewkowe naleśniki
Cieniutkie, rumiane, maślane i z chrupiącym brzegiem. Tak wyobrażam sobie idealne naleśniki. Być może będziecie w szoku, ale tym razem, …
Batatowe pączki z mango
Wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek, tego dnia nikt nas nie ocenia, możemy słodko baraszkować.Wychodzę z założenia, że „albo grubo, …