
Oryginalne paprykowe gazpacho – wegańska, surowa zupa idealna na upalne dni, przygotowana w zaledwie 15 minut! Klasyczne połączenie świeżych pomidorów, czerwonej papryki i chrupiącego ogórka wzbogacone o głębię smaku dzięki wędzonej papryce i ajvarowi. Niskokaloryczne (201 kcal/porcję), bogate w witaminę C i antyoksydanty. Perfekcyjna na lekki lunch lub orzeźwiającą kolację. Podawaj z grzankami z bezglutenowej bagietki dla idealnej chrupkości.
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chłodnik z awokado i ogórka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
5 min
2
155
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Bulion z pieczonych warzyw
Najważniejszym składnikiem udanej, smacznej... NIEZAPOMNIANEJ i EPICKIEJ zupy jest pyszny, aromatyczny bulion warzywny. Dzisiaj mam dla Was mój ulubiony
240 min
1
516
P
Przepisydlazielonych.pl