Pasta bezjajeczna

30 min
1 porcja
567 kcal
Pasta bezjajeczna
Pasta bezjajeczna – wegańska alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej, w pełni roślinna i bezglutenowa. Kluczowe składniki to tofu, majonez roślinny i płatki drożdżowe, które nadają kremową konsystencję i bogaty smak. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, a jedna porcja dostarcza aż 26g białka. Dzięki dodatkowi kurkumy wspiera odporność i trawienie. Idealna na szybkie śniadanie lub lunch. Podawaj na świeżym pieczywie z dodatkiem szczypiorku dla chrupiącego akcentu.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
🌱 Wegańska

Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes z tofu
🌱 Wegańska

Wegańskie pancakes z tofu

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak zrobić puszyste, pyszne pancakes bez jajek i mleka? Mam dla Was idealne rozwiązanie – wegańskie …

20 min
4
317
P
Przepisydlazielonych.pl