
Pasta bezrybna z tofu – wegańska, wysokobiałkowa alternatywa dla tradycyjnej pasty rybnej, przygotowana w zaledwie 15 minut! Kluczowe składniki to wędzone tofu, algi nori i płatki drożdżowe, które nadają charakterystyczny smak. Jedna porcja dostarcza aż 54g białka, wspierając budowę mięśni. Dzięki algom nori jest bogata w jod, ważny dla pracy tarczycy. Idealna na szybką przekąskę lub kanapkę do pracy. Podawaj z chlebem pełnoziarnistym i świeżymi warzywami.
10 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jak zrobić klasyczny hummus – prosty przepis i pomysły na smaczne wariacje
Klasyczny hummus to prawdziwa perła w kuchni roślinnej. Kremowy, delikatny, a jednocześnie pełen charakterystycznego smaku – to jedno z tych …
10 min
1
602
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska feta z tofu
Czy da się zrobić fetę bez mleka? Oczywiście! Wegańska feta z tofu to dowód na to, że roślinne alternatywy mogą …
15 min
1
2519
P
Przepisydlazielonych.pl
Drożdżowe bułeczki z wiosenną zieleniną - wegańskie zero waste
Ten przepis niech będzie dowodem na to, że weganie w rzeczy samej jedzą trawę... Ale tylko taką w wyśmienitym wydaniu!
105 min
12
266
E
Easyvege.pl
Hummus paprykowy
Masz kilka papryk w domu i nie wiesz co z nimi zrobić? Ukręć hummus z pieczoną papryką! Jest idealnie kremowy, …
30 min
2
979
B
Blendman.pl