Odkąd zaczęłam eksperymentować z tofu, odkryłam nieskończone możliwości, jakie daje ten wszechstronny składnik. Moja książka „Totalnie Tofu” jest wynikiem tych kulinarnych poszukiwań, w których tofu odgrywa główną rolę w różnorodnych przepisach – od śniadań, przez dania obiadowe i zupy, po marynaty i desery. Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem na pastę bezrybną z tofu, ale zanim to zrobię, zapraszam na krótką podróż w świat tego niesamowitego produktu.
Tofu, znane również jako „ser sojowy”, ma swoje korzenie w starożytnych Chinach, gdzie według legendy zostało przypadkowo odkryte przez chińskiego kucharza ponad 2000 lat temu. Tofu zdobyło popularność w Azji, a następnie trafiło na stoły kuchni na całym świecie. Co sprawia, że tofu jest tak wyjątkowe? Prz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką
Wczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu …