
Pasta oliwkowa – potrójne doznania! To wegańska, bezglutenowa pasta kanapkowa, która zachwyci miłośników śródziemnomorskich smaków. Przygotowana z trzech rodzajów oliwek (czarnych, zielonych i kalamata), czosnku i oliwy z oliwek, gotowa jest w zaledwie 5 minut! Zawiera jedynie 165 kcal na porcję i jest bogata w zdrowe kwasy tłuszczowe. Idealna jako szybka przekąska lub dodatek do śniadania. Świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem, wrapy lub jako dip do warzyw.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać
15 min
1
613
P
Przepisydlazielonych.pl
Pasta z pieczonego czosnku
Jeśli kochasz czosnek, ale unikasz go, bo obawiasz się jego intensywnego zapachu, mam dla Ciebie dobrą wiadomość! Pieczony czosnek to …
50 min
1
479
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańskie sajgonki z tofu: przepis na sajgonki bez mięsa
Odkryj przepis na wegańskie sajgonki z tofu! Smak, który zaskoczy każdego. Przepis na najlepsze sajgonki bez mięsa! PYSZNE i PROSTE!
60 min
20
73
P
Przepisydlazielonych.pl