Tak na prawdę proste składniki, kilka minut roboty i wspaniała pasta paprykowa jest gotowa! Można ją zrobić z samodzielnie upieczonej papryki – sprawdź jak upiec paprykę – lub kupić gotową w słoiku, która równie dobrze się sprawdzi.
Jaka jest pasta z papryki?
Z pewnością bogata w smaku. Potrójnie paprykowa, z wyczuwalną nutą papryki wędzonej. Odrobina słodyczy pochodzącej z upieczonej papryki oraz ostrość i chrupkość wpadająca do ust z papryczek jalapeno, których w moim odczuciu nie może tutaj zabraknąć. Papryczek użyj do dekoracji, nie wrzucaj ich do blendera.
Z czym podawać pastę paprykową?
Świetnie sprawdzą się podpłomyki z patelni, krakersy z płatków owsianych, chlebki naan lub zwykła buła. Na co tylko masz ochotę.
Szukasz innych przepisów na past…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką
Wczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu …