Smarowidła własnej roboty, to jest coś w czym się specjalizuję. Mógłbym z tego napisać doktorat, ale… napisałem książkę „Hummusy i Pasty”… Zawsze coś! Jestem zdania, że domowe pasty zawsze smakują najlepiej i oczywiście są najzdrowsze. Ich przygotowanie to bułka z masłem, a przykładem niech będzie dzisiejsza pasta z białej fasoli.
Jaka jest dzisiejsza pasta? Przede wszystkim mocno paprykowa! Znajdziesz tutaj paprykę pieczoną, wędzoną oraz ostrą. Smak podkręcają dodatkowo suszone pomidory, czosnek oraz kumin. Potrójnie paprykowa pasta, która cudownie smakuje na kanapkach lub jako dip.
Do ukręcenia dzisiejszej pasty użyłem fasoli z puszki, żeby usprawnić sobie działanie w kuchni. Możesz również w jej miejsce ugotować około 100g suchej fasoli.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać