W zimie tracę głowę dla meksykańskiej kuchni. Gotuję chili sin carne na przemian z chili z czekoladą, do chleba najchętniej ciągle jadłabym guacamole, a wieczorem piję kakao z chili.
Kuchnia meksykańska jest stworzona w sam raz na polską zimę – oparta na fasolach i strączkach, rozgrzewa i syci. Dlatego dzisiaj mam dla was kolejny meksykański przepis z fasolą w roli głównej, czyli pastę z czarnej fasoli: pełną kolendry, czosnku, chili i z odrobiną soku z limonki. Możecie użyć fasoli z puszki lub suchej, którą trzeba wcześniej namoczyć – szukajcie jej w lepszych delikatesach, sklepach ze zdrową żywnością lub żywnością orientalną. Warto od razu kupić jej trochę więcej, bo pasta znika zdecydowanie za szybko.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …