Jak pewnie dobrze wiesz, udało mi się jakiś czas temu wydać książkę pt. „Hummusy i pasty„. Zauważyłem jednak na blogu spory deficyt przepisów na nie, tak więc biorę się za nadrabianie zaległości. Na pierwszy ogień idzie pasta z czerwonej soczewicy, z dodatkiem moich ukochany suszonych pomidorów. Pamiętaj, żeby użyć suszonych pomidorów, które są w oleju. Jego też użyjemy.
Gotowanie soczewicy to banał, ale jeśli nie wiesz jak to zrobić, to zobacz mój wpis pt. „jak ugotować czerwoną soczewicę„. Dla osób, które zaczynają zabawę z tym strączkiem, może być to wpis bardzo pomocny… Taką przynajmniej mam nadzieję 😉
Szukasz inspiracji, do wykorzystania czerwonej soczewicy? Sprawdź koniecznie mój ulubiony dahl z czerwoną soczewicą oraz placki z czerwonej soczewicy.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Domowe najlepsze tortille kukurydziane
Przepis na domowe tortille kukurydziane w wykorzystaniem tylko 3 składników! Wody, soli i mąki kukurydzianej.
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!