
Pasta z groszku i szczawiu – orzeźwiająca, wegańska propozycja bez glutenu i cukru, pełna wiosennych smaków. Kluczowe składniki to zielony groszek, świeży szczaw i aromatyczna mięta. Przygotujesz ją w zaledwie 30 minut, a każda porcja dostarcza 15,5g białka i 339 kcal. Dzięki szczawiowi wspiera układ trawienny i dostarcza witaminy C. Idealna na lekkie śniadanie lub przekąskę. Podawaj na pełnoziarnistym pieczywie z dodatkiem rzodkiewek dla chrupkości.
30 min
Przygotowanie
3 min
Gotowanie
33 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com