Pasta z zielonego groszku

20 min
4 porcje
172 kcal
Pasta z zielonego groszku
Pasta z zielonego groszku – wegańska i bezglutenowa propozycja na szybkie śniadanie lub lunch box. Przygotujesz ją w zaledwie 20 minut z zielonego groszku, świeżej bazylii i soku z cytryny. Niskokaloryczna (172 kcal/porcję), a przy tym bogata w błonnik wspierający trawienie. Idealna do kanapek, wrapów lub jako dip do warzyw. Świetnie komponuje się z pełnoziarnistym pieczywem i świeżymi warzywami. Można ją zamrozić, by zawsze mieć pod ręką zdrową przekąskę.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 🍱 Lunch box 🧊 Można zamrozić
10 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Chleb zmieniający życie
🌱 Wegańska

Chleb zmieniający życie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
🌱 Wegańska

Ulubiona kanapka piknikowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com