Lubisz połączenie kremowej konsystencji oraz lekko słodkiego i ostrego smaku? Jeśli tak, to pasta ze słonecznika Cię powali na kolana.
Przeglądając regał z moimi jedzeniowymi zapasami, spostrzegłem wielką paczkę wypełnioną słonecznikiem. Przypomniałem sobie, że od dnia jej zakupu upłynęło sporo czasu, tak więc pasuje dobrać się do niej… Rozszarpałem opakowanie jednym pociągnięciem, dorwałem się do środka i zalałem… Dopiero po tym czynie, zacząłem myśleć co dalej z tym fantem zrobić… Pierwszy pomysł, jaki mi przyszedł do głowy, to pasta ze słonecznika. Dawno nic kanapkowego nie ukręciłem, więc założę się, że jest to gratka zarówno dla mnie, jak i dla Was.
Teraz skrobię się po głowie, rozmyślając nad jakimś innym zastosowaniem dla słonecznika. Myślę nad krake…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką
Wczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu …