Drodzy, pewnie wszyscy głęboko marzymy o tym, by dzień lub dwa dni przed Wigilią ogłoszono powszechnie czas ustawowo wolny od pracy. O ile byłoby nam wszystkim łatwiej i przyjemniej, gdybyśmy mogli skupić się wyłącznie na świątecznych przygotowaniach przez te dwa dni poprzedzające Święta?! Póki co, niewiele osób ma jednak na to szansę…
W czasie wolnym od obowiązków zawodowych staramy się jak najlepiej (i każdy po swojemu!) przygotować się na ten wyjątkowy czas. Pamiętam jak moja mama nocami przygotowywała pyszności na świąteczny stół, jak piekła ciasta gdy cały dom już spał… Przez wiele lat łączyła bardzo aktywne życie zawodowe ze swoją rolą mamy, żony, gospodyni domowej i uwielbiała to połączenie, ale wymagało ono poświęceń. Ja nocami dekoruję dom, plotę girlandę, pakuję prezent…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.