Ten przepis pojawił się tutaj dzięki Wam. Bo choć od wielu lat piekę te paszteciki to nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby spisać recepturę i obfotografować dla Was cały przebieg przepisu. To wy poprosiliście o to na Instagramie zgłaszając społeczną potrzebę na niemięsne paszteciki i wysyłając mi trzysta wiadomości w ciągu godziny.
Przed świętami wszyscy są zapracowani i zabiegani, a na tym przepisie wielu z Was zależało więc od razu przechodzę do rzeczy:
- ciasto: ciasto na paszteciki jest bardzo proste i jest to takie samo ciasto jak na kulebiaka. Wychodzi każdemu, zawsze i wszędzie. Nie ma tu żadnych haczyków i nic szczególnie trudnego.
- farsz: to właśnie na nim warto się skupić. Paszteciki drożdżowe można nadziać wszystkim – g…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …