
Ulubiony pasztet pieczony w cieście! Bardzo smaczny na zimno, ale najlepiej smakuje podgrzany w towarzystwie sosu pieczeniowego - super opcja na świąteczny obiad. Do przygotowania tego pasztetu użyłam fasoli mung, ale bardzo dobrze sprawdzi się także zielona soczewica, czy fasolka adzuki. Jeśli zależy Wam na wersji bezglutenowej to ciasto możecie przygotować z mąki owsianej, wówczas pamiętajcie o dodatkowej łyżce lub dwóch wody.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
HUMMUS CHRZANOWY
Kolejna, tym razem nieco świąteczna odsłona popularnej pasty (nie tylko kanapkowej), czyli hummusu. Dodatek tartego, ostrego i lekko słodka...
KALAFIOR W SOSIE BUFFALO
Jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów na kalafiora. Chrupiące, pieczone kalafiorowe skrzydełka zatopione w ostro-kwaśnym so...
Wegetariański piknik!
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pieczone bataty z sosem tahini
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.