Ulubiony pasztet pieczony w cieście! Bardzo smaczny na zimno, ale najlepiej smakuje podgrzany w towarzystwie sosu pieczeniowego - super opcja na świąteczny obiad. Do przygotowania tego pasztetu użyłam fasoli mung, ale bardzo dobrze sprawdzi się także zielona soczewica, czy fasolka adzuki. Jeśli zależy Wam na wersji bezglutenowej to ciasto możecie przygotować z mąki owsianej, wówczas pamiętajcie o dodatkowej łyżce lub dwóch wody.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety ziemniaczano-sojowe
Kotlety ziemniaczano-sojowe czyli pomysł na wykorzystanie okary po przygotowaniu mleka sojowego. Uwielbiam takie ekonomiczne przepisy, nic się w kuchni nie
Boczniaki w mięsnej marynacie (wegańskie, keto)
Aromatyczne boczniaki w mięsnej marynacie świetnie smakują zarówno przygotowane na patelni jak i na grillu. Dodatkowo przygotowuje się je bardzo …