No i przed Wami kolejny hicior z mojej kuchni, czyli pasztet z bobu. Po małej modyfikacji i dodaniu kaszy jaglanej, konsystencja pasztetu jest rewelacyjna... Zresztą konsystencja to jedno, bo nawet paćkowaty czy sypki rozsmarowałoby się po świeżej bułeczce i zjadło ze smakiem, ale właśnie ten smak... Połączenie bobu, koperku i suszonych pomidorów to majstersztyk. Zresztą, co ja tu będę się rozwodził na temat wspaniałości pasztetu... Po prostu wejdź do kuchni i zrób sobie foremkę albo dwie i przekonaj się na własnym podniebieniu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …
Łatwy i szybki wegański pasztet zero waste
Wyrzucacie warzywa po ugotowaniu wywaru na zupę?–nie warto! Przygotujecie z nich kilka pysznych dań, np. ten wegański pasztet zero waste!
Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Jeden prosty przepis, jedno szybkie gotowanie, dwa wegańskie, pyszne dania! - brzmi dobrze? ;)
Falafel z piekarnika
Falafel z piekarnika to świetna alternatywa dla smażonego. Pieczony falafel zawiera znacznie mniej tłuszczu. Sam przepis jest bardzo prosty!