
Pasztet z soczewicy ze śliwką – wegański, bezglutenowy przysmak o wyrazistym smaku, łączący soczewicę zieloną, kaszę jaglaną i wędzone śliwki. Przygotowanie zajmuje około 140 minut, ale efekt wart jest czasu – jedna porcja to solidne 1082 kcal, bogate w błonnik. Dzięki soczewicy danie dostarcza wartościowego białka roślinnego. Idealny na sycący obiad lub smaczną przekąskę do pracy. Podawaj na świeżym chlebie z ogórkiem kiszonym lub jako dodatek do obiadu.
90 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
140 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl