Przepyszny makaron w kremowym, aksamitnym sosie cytrynowym na bazie...fasoli! Pełen białka i całej innych wartości odżywczych. Do tego najpyszniejsze, wiosenne warzywa - szparagi! Taki sos możecie przygotować dużo wcześniej i przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Świetnie smakuje także z pomidorami, czy grillowanymi warzywami.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż z sosem pomidorowym
Ryż z sosem pomidorowym to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele co więcej jest …
Makaron ze szparagami i bazylią
Makaron ze szparagami i bazylią to idealny pomysł na obiad podczas sezonu na szparagi. W tym przypadku użyłam białych, jednakże …
Makaron wegański
Najprostszy makaron wegański, delikatny, a co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Brak jajek sprawia, że jest on niezwykle miękki i smaczny.
Pasta e fagioli, czyli makaron z fasolą
Proste, sycące i rozgrzewające wegańskie danie, inspirowane włoską kuchnią. Przepis znalazłam w zimowym KUKBUKu.