Pesto z zielonej cebulki

10 min
1 porcja
1114 kcal
Pesto z zielonej cebulki
Pesto z zielonej cebulki – aromatyczna, wegańska pasta bezglutenowa, bogata w białko i błonnik. Przygotujesz je w zaledwie 10 minut z zielonej cebulki, pestek słonecznika i czosnku. Porcja dostarcza aż 38g białka, idealne dla osób na diecie roślinnej. Dzięki zawartości błonnika wspiera pracę jelit. Świetne jako szybka przekąska, dodatek do makaronów lub składnik meal prep. Podawaj z chlebem pełnoziarnistym, warzywami lub jako sos do sałatek.
🥨 Przekąski 📦 Meal prep 🌾 Bezglutenowe 🌾 Wysokobłonnikowe Szybkie ≤20min
10 min
Przygotowanie
Gotowanie
10 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Spring Rolls
🌱 Wegańska

Spring Rolls

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Domowa bezglutenowa granola
🌱 Wegańska

Domowa bezglutenowa granola

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2185
J
Jadlonomia.com
Pasta bezrybna z tofu
🌱 Wegańska

Pasta bezrybna z tofu

Odkąd zaczęłam eksperymentować z tofu, odkryłam nieskończone możliwości, jakie daje ten wszechstronny składnik. Moja książka "Totalnie Tofu" jest wynikiem

15 min
1
1357
P
Przepisydlazielonych.pl
Jak zrobić klasyczny hummus – prosty przepis i pomysły na smaczne wariacje
🌱 Wegańska

Jak zrobić klasyczny hummus – prosty przepis i pomysły na smaczne wariacje

Klasyczny hummus to prawdziwa perła w kuchni roślinnej. Kremowy, delikatny, a jednocześnie pełen charakterystycznego smaku – to jedno z tych …

10 min
1
602
P
Przepisydlazielonych.pl