Piątkowy fridge-cleaning – Jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim.
45 min
4 porcje
440 kcal

Piatkowy fridge-cleaning – jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim to idealny sposób na wykorzystanie resztek warzyw. To bezglutenowe danie z soczewicą, kalafiorem i mlekiem kokosowym, doprawione aromatyczną mieszanką madras curry. Gotowe w 45 minut (przygotowanie tylko 15 minut!), dostarcza 15g białka i 440 kcal na porcję. Bogate w błonnik i żelazo z soczewicy, wspiera układ trawienny. Perfekcyjne na sycący piątkowy obiad. Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Wegańskie ragout z letnich warzyw i kotletów sojowych
Takiej obfitości świeżych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato. Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie …
50 min
4
240
E
Easyvege.pl
Kasza jaglana z warzywami
Mój prosty i zarazem pełnowartościowy obiad bardzo często składa się z kaszy, całej masy świeżych warzyw i kostki tofu lub …
35 min
2
744
B
Blendman.pl
Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym
Dzisiejsze danie, to prawdziwa feeria smaków. Kostka sojowa zanurzona w cudownym słodko-kwaśnym sosie, podana z ryżem i brokułami. Z jednej …
60 min
4
544
B
Blendman.pl