
Pieczona dynia hokkaido to szybki przepis, który pozwala nam otrzymać nie tylko pyszną przekąskę, ale również bazę pod wiele innych przepisów z dynią. Podczas jej pieczenia po kuchni roznosi się niesamowity aromat dyni i rozmarynu. Gorąco zachęcam do skorzystania z sezonu na dynię, który zazwyczaj trwa od października do marca.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jesienne pieczone warzywa - obiad błyskawiczny!
Są świetną przystawką, zastąpią sałatkę, sprawdzą się jako przekąska na długie jesienne wieczory pod kocem. Pieczone warzywa to setki możliwości!
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety ziemniaczano-sojowe
Kotlety ziemniaczano-sojowe czyli pomysł na wykorzystanie okary po przygotowaniu mleka sojowego. Uwielbiam takie ekonomiczne przepisy, nic się w kuchni nie