W październiku, jak co roku, zamierzam zamienić się w dynię! 😉 To właśnie ten owoc (tak, bo dynia z botanicznego punktu widzenia jest owocem! 😉 ) obok pysznych jabłek, jest dla mnie kwintesencją dojrzałej, polskiej jesieni. Właściwie jem dynie wyłącznie jesienią, ale w związku z tym, od września do listopada, dynia gości w naszym domu często i pod wieloma postaciami.
Dziś mam dla Was pomysł na użycie niewielkich, młodych dyń piżmowych i hokkaido – uważam, że w tym przepisie właśnie takie dynie najlepiej się sprawdzą.
Zapraszam na dynię z azjatyckim twistem, pieczoną z ciecierzycą.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z dynią piżmową, wegańskie
Pierogi z dynią czyli przywitanie sezonu dyniowego. Do przygotowania tego dania użyłam dyni piżmowej, której nie musicie obierać. Nie wiem …
PIEROGI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I MAKIEM
Nie ma jesiennej kuchni bez pierożków dyniowych! Dzisiaj kolejna odsłona z dodatkiem ciecierzycy suszonych pomidorów i... maku. Świetnie kom...
Wegańskie knedle ze śliwkami i z tofu
Gdy wczesną jesienią widzę pierwsze polskie węgierki, to do głowy przychodzą mi od razu wegańskie knedle ze śliwkami i z …
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i z warzywami
Wegańskie gołąbki z kaszą - rozgrzewający obiad "jak u babci" z najprostszych, najbardziej dostępnych, super zdrowych składników! ;)