
Pieczona dynia z ciecierzycą – wegańskie, bezglutenowe danie z azjatyckim akcentem, łączące słodycz dyni hokkaido z pikantnością chili i świeżością imbiru. Kluczowe składniki to ciecierzyca bogata w białko (22g na porcję) i dynia dostarczająca błonnika. Przygotowanie zajmuje 30 minut, a pieczenie 80 minut – idealne na jesienny obiad. Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera trawienie. Podawaj z ryżem lub kaszą, udekorowany świeżą kolendrą dla orzeźwiającego finiszu.
30 min
Przygotowanie
80 min
Gotowanie
110 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie knedle ze śliwkami i z tofu
Gdy wczesną jesienią widzę pierwsze polskie węgierki, to do głowy przychodzą mi od razu wegańskie knedle ze śliwkami i z …
50 min
12
E
Easyvege.pl
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i z warzywami
Wegańskie gołąbki z kaszą - rozgrzewający obiad "jak u babci" z najprostszych, najbardziej dostępnych, super zdrowych składników! ;)
150 min
12
170
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com