
Główkowałam co dziś zrobić na obiad, padło na pieczoną głowę – kalafiora z sosem orzechowym. Możecie ją upiec w garnku żeliwnym, naczyniu żaroodpornym lub owinąć w folię aluminiową i upiec bezpośrednio na blasze. Od czasów przepisu na steki z kalafiora, najbardziej lubię go serwować z sosem orzechowym. Dodatki możecie dobrać według uznania lub po prostu tego co macie pod ręką. Świetnie tu będzie pasował: marynowany imbir, orzeszki ziemne, płatki kokosa, chilli, limonka, kolendra, melisa, mięta, pestki granatu.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kalafior KFC – Korean Fried Cauliflower
Najlepsze rzeczy wychodzą często nieplanowane. Wczoraj spontanicznie ruszyłam na stories z zabawą „Z czym Tosię je” – edycja kalafior. Otrzymałam...
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
Ragu z bakłażana
Dzisiaj na stołówce niezwykle aromatyczne i rozpływające się w ustach ragu z pieczonego bakłażana. Pomidory z puszki podkręcone suszonymi pomidorami..
CYTRYNOWE RAVIOLI Z BIAŁĄ FASOLĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Ravioli - czyli jedne z moich ulubionych pierożków! Dzisiaj w wersji z kremową białą fasolą, szpinakiem i suszonymi pomidorami, do …