
Pieczona jaglanka z jabłkami – wegańskie i bezglutenowe śniadanie, które rozgrzeje cię od rana. Klasyczna kasza jaglana w duecie z soczystymi jabłkami i słodkimi rodzynkami tworzy komfortowe danie. Przygotowanie zajmuje tylko 10 minut, a pieczenie 50 minut – idealne na leniwe weekendy. Bogata w błonnik (639 kcal/porcję) wspiera pracę jelit. Podawaj z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi i odrobiną mleka roślinnego dla idealnej konsystencji.
10 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
129
J
Jadlonomia.com