
Pieczone bataty z sosem tahini – proste wegańskie danie bezglutenowe, pełne słodyczy i aromatów. Kluczowe składniki to delikatne bataty, chrupiące pestki granatu i kremowy sos z tahini. Przygotowanie zajmuje tylko 25 minut, a całość gotowa jest w niecałą godzinę. Porcja dostarcza 421 kcal i mnóstwo beta-karotenu wspierającego odporność. Idealne na lekki obiad lub sycącą przekąskę. Podawaj z dodatkiem świeżych liści mięty dla orzeźwiającego akcentu.
25 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegetariański piknik!
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
1
J
Jadlonomia.com
Wegetariańskie szaszłyki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
12
110
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Musztardowe tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
6
244
J
Jadlonomia.com