Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Co tu dużo gadać, gastro-odkrycie tegorocznego buraczanego sezonu inspirowane przepisem z niderlandzkiego magazynu ZTRDG.
Salsa jest nie tylko pyszna, ale też prosta i gotowa w pół minuty, do tego jeszcze przemyca wszystkie buraczany witaminy do naszych zmęczonych i zmarzniętych jesienią organizmów. Zdecydowanie najlepszy buraczkowy przepis na zachód od Łaby.
Inspirowane przepisem z ZTRDG.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
sos limonka-kolendra - idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno. …
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …