Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
55 min
6 porcji
78 kcal

Pieczone cukinie z buraczaną salsą – wegańska i bezglutenowa przekąska, w której łączą się smaki słodkich buraków, słonych oliwek i aromatycznych kaparów. Przygotowanie zajmuje zaledwie 25 minut aktywnej pracy, a całość gotowa jest w niecałą godzinę. Danie dostarcza tylko 78 kcal na porcję, a buraki w salsie wspierają odporność dzięki zawartości witaminy C. Idealne na lekką kolację lub orzeźwiającą przekąskę. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub świeżymi liśćmi sałaty.
25 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
sos limonka-kolendra - idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno. …
5 min
1
154
V
Veganhigh.pl
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …
15 min
4
420
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
2
262
J
Jadlonomia.com