Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

55 min
6 porcji
78 kcal
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Pieczone cukinie z buraczaną salsą – wegańska i bezglutenowa przekąska, w której łączą się smaki słodkich buraków, słonych oliwek i aromatycznych kaparów. Przygotowanie zajmuje zaledwie 25 minut aktywnej pracy, a całość gotowa jest w niecałą godzinę. Danie dostarcza tylko 78 kcal na porcję, a buraki w salsie wspierają odporność dzięki zawartości witaminy C. Idealne na lekką kolację lub orzeźwiającą przekąskę. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub świeżymi liśćmi sałaty.
🥨 Przekąski 🥗 Sałatki 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
25 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
🌱 Wegańska

Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu

sos limonka-kolendra - idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno. …

5 min
1
154
V
Veganhigh.pl
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
🌱 Wegańska

Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty

Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …

15 min
4
420
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
🌱 Wegańska

Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
2
262
J
Jadlonomia.com