
Pieczone jabłka z jaglanką – wegański i bezglutenowy deser o jesiennym charakterze, łączący słodycz jabłek z odżywczą kaszą jaglaną i mlekiem roślinnym. Gotowe w 50 minut, każde jabłko dostarcza jedynie 178 kcal, będąc przy tym bogatym źródłem błonnika wspierającego trawienie. Idealne na zdrowe śniadanie lub lekką kolację. Podawaj z dodatkiem suszonej żurawiny i odrobiną syropu z agawy dla subtelnej słodyczy.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
3
523
J
Jadlonomia.com
Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
Gdy raz spróbujesz tego przepisu, to błogo pachnące cynamonem, mięciutkie i delikatne bułeczki drożdżowe staną się Twoimi towarzyszami tej jesieni!
50 min
4
498
E
Easyvege.pl