Ostatnie tygodnie były bardzo pracowite – wydanie książki kulinarnej okazało się większym wyzwaniem, niż kiedykolwiek sądziłam. Nie będę wam tutaj narzekać, ale powiem tylko, że mam największą ochotę na proste, dobrze znane smaki.
Pieczone jabłka to jeden z deserów, który najmocniej kojarzy mi się z jesienią. Można sięgnąć po kwaśne antonówki, słodkie ligole lub championy o gruszkowym aromacie; następnie przy pomocy ostrego nożyka wyciąć ogryzek, a do środka włożyć kilka łyżek słodkiej kaszy jaglanej. Żeby nadzienie smakowało tak jak powinno, dobrze jest ugotować wcześniej kaszę w mleku z laską wanilii, dzięki temu zwyczajne owoce zmienią się w cudowny, rozgrzewający deser o kremowym wnętrzu. Wspaniale smakują gorące tuż po upieczeniu, ale odgrzane rano na śniadanie są jeszcze le…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowa owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.