Pieczone jabłka z jaglanką

50 min
4 porcje
178 kcal
Pieczone jabłka z jaglanką
Pieczone jabłka z jaglanką – wegański i bezglutenowy deser łączący słodycz jabłek z pożywną kaszą jaglaną. Kluczowe składniki to mleko roślinne, laska wanilii i suszone żurawiny, które dodają wyjątkowego aromatu. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a porcja to zaledwie 178 kcal. Bogate w błonnik jabłka wspierają pracę jelit. Idealne na jesienne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj z odrobiną syropu klonowego i posypką z orzechów dla dodatkowej chrupkości.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Dyniowe pancakes
🌱 Wegańska

Dyniowe pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
🌱 Wegańska

Dyniowa owsianka

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

25 min
3
523
J
Jadlonomia.com
Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
🌱 Wegańska

Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.

Gdy raz spróbujesz tego przepisu, to błogo pachnące cynamonem, mięciutkie i delikatne bułeczki drożdżowe staną się Twoimi towarzyszami tej jesieni!

50 min
4
498
E
Easyvege.pl