
Pieczone tofu marynowane – wegetariańskie i bezglutenowe danie wysokobiałkowe, które zachwyca połączeniem smaków. Kluczowe składniki to naturalne tofu, wędzona papryka i czosnek, które tworzą aromatyczną marynatę. Przygotowanie zajmuje 60 minut, w tym 30 minut pieczenia. Porcja to zaledwie 69 kcal, dostarczając przy tym solidną dawkę białka. Dzięki tofu wspiera budowę mięśni i jest świetne dla osób aktywnych. Idealne na obiad w formie głównego dania lub jako dodatek do kanapek. Podawaj z sałatką lub w meal prep na cały tydzień.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl
Shepherd's Pie, czyli wege zapiekanka pasterska.
Gdy trzeba połączyć gusta wegan, wegetarian i wielbicieli tradycyjnej kuchni, to ta zapiekanka pasterska jest sprawdzonym pewniakiem!
115 min
4
436
E
Easyvege.pl
Wegetariańskie paszteciki z czarną soczewicą, orzechami włoskimi i miętą
To są tzw. wegetariańskie paszteciki "nieoszukane" - wypełnione po brzegi farszem w gruzińskim stylu, z orzechami i miętą.
120 min
6
865
E
Easyvege.pl
Sałatka z bobem
Chcesz zrobić coś fajnego z bobu? Jestem przekonany, że sałatka z bobem Cię zainteresuje! Kolorowa, szybka do zrobienia i przede …
20 min
4
248
B
Blendman.pl