Co sobota obiecuję sobie, że tym razem już na pewno pójdę na wszystkie interesujące wydarzenie w Zielonym Jazdowie, ale co tydzień wybieram spanie do późna, długie śniadanie i dolewkę kawy. W tym tygodniu postanowiłam nie odpuszczać – silna wola, budziki w gotowości i skrócony obiad sprawiły, że cudem zdążyłam na wieczorne warsztaty Marty Gessler* poświęcone recyklingowi jedzenia.
Było krótko, treściwie i przyjemnie – cały dziedziniec CSW zajęły skrzynki z warzywami oraz stoły uginające się pod parowarami i sokowirówkami. Wszyscy popijali świeże soku, podjadali warzywa na parze i razem z Martą Gessler zastanawiali się nad marnym losem obierek w kuchni.** Okazało się, że skórki pomidorów warto jest ususzyć i zmielić, obierki warzyw korzeniowych upiec, a skórki jabłek zamrozić. Czy…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …