
Pieczony kalafior w szafranie – aromatyczne, wegetariańskie danie bezglutenowe, które rozgrzeje i doda energii. Kluczowe składniki to kalafior, czerwona cebula i szafran, które tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut, a pieczenie 25 minut – idealne na szybki, zdrowy obiad. Zaledwie 161 kcal na porcję! Bogate w błonnik i przeciwutleniacze, wspiera odporność. Świetnie sprawdzi się jako sycące comfort food w chłodne wieczory. Podawaj z kaszą jaglaną lub świeżą pietruszką dla dodatkowej świeżości.
20 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl
Wegetariańska pieczeń świąteczna - z jajeczkami przepiórczymi i z sosem chrzanowym
Ten przepis świetnie sprawdzi się w roli świątecznego obiadu. Istnieje duża szansa, że pogodzi gusta kulinarne i wegetarian, i nie-wegetarian.
190 min
6
343
E
Easyvege.pl
Prosta tarta z ziemniakami i boczniakami, które udają śledzie ;)
Prosty, szybki i bardzo smaczny pomysł na zimową tartę, która może być obiadem, kolacją lub przekąską.
90 min
6
324
E
Easyvege.pl