W końcu, trochę później niż co roku, zaczął się sezon, w którym tracę głowę. Na straganach; w warzywniakach; na placach; na targowiskach; a nawet na środku chodnika pod domem. Wszędzie i o niemal każdej porze dnia sterczą sterty czerwcowych warzyw, a ja za każdym razem na ich widok daję się ponieść. I potem wracam do domu, bez głowy, ale z kolejnymi siatkami kalafiorów, szparagów i pęczków pietruszki.
Może ktoś z was umie lepiej opanowywać te czerwcowe porywy serca, ale mi to nie wychodzi. Nie potrafię przejść obojętnie obok rozklekotanego żuka pełnego młodych ziemniaków i stosów kalafiora, a zapach truskawek podgrzewanych na słońcu wyczuwam z daleka. Ale chociaż w zakupach jestem spontaniczna i emocjonalna, to ostatnimi czasy jestem wyjątkowo stała w postanowieniach co zrobić z …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.