Początek sezonu dyniowego to jednocześnie początek festiwalu wegańskich wypieków. A to za sprawą magicznych właściwości purée z dyni, które wspaniale skleja wypieki i sprawia, że są wilgotne i pulchne bez udziału jajek.
O purée z dyni pisałam już w przewodniku po ciastach bez jajek, ale tym, którzy go nie czytali przypomnę, że puree z dyni świetnie sprawdza się we wszystkich wegańskich wypiekach. Nawet jeśli jecie jajka, spróbujcie upiec pyszne ciasto bez żadnych dodatków pochodzenia zwierzęcego – dyniowe chlebki na roślinnym oleju są jednymi z najpyszniejszych, najwilgotniejszych i najprostszych ciast. Poniższy piernik jest na to najlepszym przykładem, wystarczą dwie lewe ręce i łyżka.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
WEGAŃSKIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI
CYNAMONOWE ROLLSY jak i DYNIOWA DROŻDŻÓWKA to jedne z Waszych ulubionych jesiennych przepisów! Nie ma w tym nic dziwnego,bo oba …