
Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Nie moja sprawa. Ale historia jest taka, że w piątek są Mikołajki. Zaufam Wam, że wyczyścicie buty, będziecie grzeczni i fajni. Dlatego przygotowałam już teraz przepis na piernikowe sernikbrownie.
Czekoladową ciemną masę tworzy brownie podkręcone przyprawą korzenną, jasna masa to nie do końca sernik, bowiem jego bazą jest mascarpone. Wierzch dekorujemy ulubionymi pierniczkami. Ja wybrałam czekoladowe serca z truskawkowym nadzieniem, ale świetnie będą tu również wyglądały piernikowe ludziki.
Jasna masa znajduje się u góry, ale możecie śmiało eksperymentować robiąc esy floresy i swoje własne kompozycje kolorystyczne.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezowy makowiec
Czy słyszycie to tuptanie? Małymi kroczkami zbliżają się święta! Wolałabym, aby moje uszy nasłuchiwały skrzypienia zbliżających się sań po białym...
Sernik imbirowo-kokosowy
Na stole wigilijnym rzadko eksperymentuję. To nie jest moment na frywolną zabawę smakami, każdy u nas oczekuje takich samych pozycji, …
Noworoczne ciasteczka cynamonowe
Pewnie powinnam dzisiaj pisać o moich postanowieniach noworocznych, ale niedoczekanie wasze! Od lat nic sobie nie postanawiam, pewnego dnia...
Cranberry Noel – ciasteczka z żurawiną i rozmarynem
Z ulgą pożegnałam smutny listopad. Grudzień należy do trójki moich ulubionych miesięcy i coś czuję, że w tym roku minie …