Świeży bób jest dostępny bardzo krótko, dlatego gdy tylko się pojawi trzeba go maksymalnie wykorzystać. Pierogi z bobem to moim zdaniem świetny sposób na włączenie bobu do jadłospisu. Pewnie kołacze Ci się po głowie czy z mrożonego lub suszonego bobu również można zrobić ten pysznie zielony farsz. Oczywiście, nie ma przeciwwskazań, ale jeśli tylko masz możliwość, to sięgaj po świeży – jest smaczniejszy.
U mnie farsz wylądował na cieście pełnoziarnistym, ale każde inne również będzie pasowało.
Podana kaloryczność dotyczy samego farszu przeznaczonego dla jednego pierożka. Żeby poznać ilość kalorii w całym pierogu (razem z ciastem) musisz doliczyć kalorie z ciasta, które wybierasz do ich zrobienia.
Przy okazji sprawdź koniecznie, gdzie kupisz płatki droż…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem i ziemniakami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem jest zaskakująco proste w przygotowaniu i wygląda bardzo efektownie. Jako farsz możemy użyć praktycznie wszystkiego co …
Wegańska focaccia z tofu i z ziołami
Wegańska focaccia z tofu jest porządnym źródłem dobrze przyswajalnego białka i dłużej pozostaje świeża - wypróbujcie, bo warto! ;)
Wegańska tarta z cukinią i papryką
Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. …
Sos do pizzy
Sos do pizzy nada się nie tylko do niej. Sos pomidorowy z tego przepisu sprawdzi się również z kopytkami czy …