
Pierogi z dynią czyli przywitanie sezonu dyniowego. Smaku dyni wciąż się uczę, u mnie w domu nie gościła na stołach czego teraz bardzo żałuję! Do przygotowania tego dania użyłam dyni piżmowej, której nie musicie obierać. Nie wiem jak wy, ale ja jestem wielką fanką warzyw i owoców ze skórką, moim zdaniem dodają więcej smaku. Jeśli jeszcze nie próbowaliście pierogów z dynią to gorąco was zachęcam, świetne połączenie smaku dyni z naszymi polskimi pierogami 🙂
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
PIEROGI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I MAKIEM
Nie ma jesiennej kuchni bez pierożków dyniowych! Dzisiaj kolejna odsłona z dodatkiem ciecierzycy suszonych pomidorów i... maku. Świetnie kom...
Wegańskie knedle ze śliwkami i z tofu
Gdy wczesną jesienią widzę pierwsze polskie węgierki, to do głowy przychodzą mi od razu wegańskie knedle ze śliwkami i z …
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i z warzywami
Wegańskie gołąbki z kaszą - rozgrzewający obiad "jak u babci" z najprostszych, najbardziej dostępnych, super zdrowych składników! ;)
Pieczona dynia z ciecierzycą i z azjatyckim twistem
Dziś mam dla Was pomysł na wegański obiad z niewielkich, młodych dyń piżmowych i hokkaido oraz z ciecierzycy.