
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem – tradycyjna wegetariańska potrawa kuchni kresowej. Delikatne ciasto kryje sycący farsz z kaszy gryczanej, twarogu i aromatycznej cebuli z czosnkiem. Przygotowanie zajmuje 90 minut, ale efekt wart wysiłku. Bogate w białko (ok. 8g na porcję) i błonnik z kaszy gryczanej, wspierają pracę jelit. Idealne na rodzinny obiad lub uroczysty posiłek. Podawaj z chrupiącą cebulką i odrobiną masła klarowanego dla pełni smaku. Można mrozić na później!
60 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 30 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl
Wegetariańska pieczeń świąteczna - z jajeczkami przepiórczymi i z sosem chrzanowym
Ten przepis świetnie sprawdzi się w roli świątecznego obiadu. Istnieje duża szansa, że pogodzi gusta kulinarne i wegetarian, i nie-wegetarian.
190 min
6
343
E
Easyvege.pl