Najpyszniejsze tradycyjne, kresowe pierogi jakie znam? – to z pewnością właśnie te pierogi z kaszą i twarogiem! Dla mnie są jednym z sentymentalnych comfortfood dzieciństwa…
Cieniutkie ciasto zamyka w środku dużo puszystego, aromatycznego, sycącego farszu z dodatkiem cebulki, czosnku i świeżo mielonego pieprzu.
Jeśli jeszcze ich nie znacie, to bardzo polecam Wam spróbować gdy tylko przyjdzie ochota na ulepienie pierogów.
Swoją drogą… Czy Was także lepienie pierogów relaksuje? 😉
PS DLA WEGAN: Wyprzedzając pytanie – tak, oczywiście że można zamienić twaróg na tofu, a masło na oliwę i przygotować te pierogi w wersji wegańskiej! 😉
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.