Często przeglądam sklepowe półki w poszukiwaniu wegańskich pierogów i jedyne na co trafiam to kapusta z grzybami… Zmuszony ogromną chęcią na pierogi z zieloną soczewicą, ruszyłem się do kuchni i przygotowałem je samodzielnie. Po zjedzeniu absolutnie tej decyzji nie żałuję! Zresztą jak połączenia zielonej soczewicy, suszonych pomidorów i kuminu można by żałować.
U mnie farsz trafił do ciasta z mąki ryżowej, ale możesz również użyć innego, ulubionego.
Podana kaloryczność dotyczy samego farszu przeznaczonego dla jednego pierożka. Żeby poznać ilość kalorii w całym pierogu (razem z ciastem) musisz doliczyć kalorie z ciasta, które wybierasz do ich zrobienia.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …